Produkt spożywczy - strona 9

Metody oparte na wbudowywaniu barwników

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1526

Liquid Chromatography) TŁUSZCZE Zawartość tłuszczów w wybranych produktach spożywczych w g/100g części...

Biomedyczne podstawy - zagadnienia (sem.I)

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • B. Daniluk
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 700
Wyświetleń: 2373

, funkcja w organizmie, występowanie w produktach spożywczych, objawy niedoboru. Pojęcie wartości...

Wykład -certyfikacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Anna Iwanicka-Maciura
  • Podstawy Marketingu
Pobrań: 42
Wyświetleń: 623

różnorodności znaków jakości widniejących na opakowaniach polskich produktów spożywczych został doskonale ujęty...

Zafałszowanie żywności - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Jolanta Kumirska
  • Analiza żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1470

) produktu spożywczego (pełny składjakość i ilość) Immuno assay – do identyfikacji mięsa PCR- frakcjonowanie...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 35
Wyświetleń: 658

o należytej(?) jakości. Produkty spożywcze mogą być fałszowane gł. z chęci maksymalnej sprzedaży i zysków...