Produkt spożywczy - strona 10

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1022

. Do tej grupy produktów spożywczych zalicza się słodycze: -wyroby cukiernicze -wyroby ciastkarskie -czekolady...

Opakowania z tworzyw sztucznych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1372

do wielu produktów spożywczych - metoda wtryskiwania: produkcja cienkościennych opakowań, np. do produktów...

Metody dyskryminacyjne, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Analityka produktów nieżywnosciowych
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1148

produktami spożywczymi i przemysłowymi, -Stosowana również w celu sprawdzenia wrażliwości sensorycznej...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 532

wprowadzono dla odróżnienia związków naturalnie występujących w produktach spożywczych od związków dodanych...

Rolnictwo ekologiczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Prawo żywnościowe
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1029

handlowe, elementy graficzne lub symbole związane z produktami spożywczymi, umieszczone na opakowaniu...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 777

o należytej(?) jakości. Produkty spożywcze mogą być fałszowane gł. z chęci maksymalnej sprzedaży i zysków...