Probiotyk - strona 2

note /search

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

- jest pożywieniem dla probiotyków białka sojowe *izolaty białkowe mają 90% białka ! *inulina - zwiększa wchłanianie...

Styl życia a trendy konsumenckie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 791

zauważalnych w produktach paczkowanych: Probiotyki Żywność organiczna i napoje dla dzieci Świeżość Najlepsza...

Wegetarianizm-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1197

lub czarna (4-6 filiżanek) - spadek LDL, Najpopularniejsze produkty funkcjonalne w polsce: - probiotyki...

Żywność funkcjonalna

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 945

, kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, lecytyna i choina, polifenole, probiotyki, bakterie kwasu mlekowego...

Pytania na kolokwium - Suszenie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 665

na spadek przeżywalności : temp, mech uszkodzenia... 8) LAB 1) Schemat produkcji probiotyków 2) Def...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

PROBIOTYKI : Bakterie kwasu mlekowego naturalnie występujące w w mikroflorze jelita (maja korzystnie wpływać...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1337

działania, brak odporności na komórki gospodarza. Probiotyki Są to preparaty lub produkty żywnościowe...