Pleśń - strona 7

note /search

Mikrobiologia, Ćwiczenie 07

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1169

występują jako organizmy patogenne, na owocach identyfikowana jest jako tzw. szara pleśń. Copyright @ 2009...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

rozwój pleśni i drożdży w pH 3-6. (stosowany przy produkcja serów) - Kwas benzoesowy hamuje rozwój pleśni...

Bakteriocyny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Genomika i proteomika
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1582

;  Nie ma wpływu na bakterie gram(-), drożdże i pleśnie, ponieważ ich dodatkowa błona zewnętrzna...

Analiza Pareto-Lorenza - wykres

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 3185

ziarna 10 Zła jakość ziarna ( porażone pleśnią, porośnięte) 15 Duże zanieczyszczenie zboża 4 Zła...

Beton komórkowy-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Materiały budowlane
Pobrań: 266
Wyświetleń: 861

akustyczną. Wpływ na zdrowie mieszkańców Beton komórkowy wykazuje całkowitą odporność na działanie pleśni...

Mikrobiologia

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 6384

wrażliwe na brak wody sa bakterie, drożdże, pleśnie (formy wegetatywne). Bardziej odporne na brak wody...

Odpady organiczne - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 63
Wyświetleń: 819

- wirusy, bakt, promieniowce, grzyby, pleśnie, drożdże, glony mikrofauna- pierwotniaki makroflora- grzyby...