Fermentowane produkty mięsne - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
powolny wzrost pH w wyniku rozkładu przez pleśnie (pożądane- smak ostatecznie mniej kwaśny) 2) W niskim pH...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
powolny wzrost pH w wyniku rozkładu przez pleśnie (pożądane- smak ostatecznie mniej kwaśny) 2) W niskim pH...
pleśnie, np. Aspergillus, Penicillum verrucosum, P.expansum, Aspergillus ochraceus, Fusarium...
(zw. kleistotecjum, perytecjum, apotecjum). 1 Do klasy Ascomycetes Ascomycota należą: • Pleśnie...
konidalny, występuje w glebie i powietrzu, saprofity - rozkład materii organicznej, należy do pleśni...
. Listeria, Yersinia, Salmonella oraz pleśnie np. Penicillium, Rosarium, Cladosporium Większość gram...
(do 80°C) temperatury, • odporność na działanie grzybów i pleśni oraz brak reakcji na działanie...
, pocenia się, grzyby, pleśnie), materiały budowlane i elementy wyposażenia wnętrz (np. rozpuszczalniki...
Bakterie nieprzetrwalnikujące, pleśnie i drożdże Podział praktyczny (na taką, którą trzeba pasteryzować...
czy terenow nimi skażonych, zalicza się: - bakterie, - drożdże, - promieniowce, - pleśnie, grzyby (bez...
- zastosowanie w przemyśle. Wykorzystuje ona żywe komórki, np. pleśni, bakterii oraz enzymy do wytwarzania nowych...