Pleśń - strona 3

note /search

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

właściwości- hamują rozwój pleśni i drożdży w pH 3-6, wiele rodzajów bakterii, nieskuteczne w odniesieniu...

Mikrobiologia- wykład 7

  • Politechnika Warszawska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1421

2011-10-20 Mikrobiologia ogólna Wykład 7 Grzyby strzępkowe/ pleśnie Klasyfikacja grzybów, wg Jura...

Przyczyny uszkodzeń - wykład

  • Politechnika Warszawska
  • Mosty drewniane
Pobrań: 21
Wyświetleń: 700

biały, • grzyby tworzące białą pleśń, • grzyby powodujące butwienie. Przyczyny uwzględniające specyfikę...

Wykład - barwniki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1435

wytwarzane przez niektóre gatunki grzybów (pleśni) z rodzajów: Aspergillus, Penicillium, Fusarium...