Pieczywo - strona 2

note /search

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2380

Wstęp: Pieczywo - wyroby wypiekane z mąki, wody i soli w połączeniu z różnymi dodatkami. Stanowi...

Definiowanie krytycznych punktów kontroli

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1267

Charakterystyka prowadzonej produkcji Przedmiotem działalności zakładu jest wypiek pieczywa i ich sprzedaż...

Podział ciast piekarskich

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 147
Wyświetleń: 3038

mieszanych) ciasta pszenno-żytnie metody typowe dla pieczywa pszennego metody typowe dla pieczywa żytniego...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4935

się do jednego gatunku chleba, jednego gatunku bułek oraz niewielkiej ilości pieczywa półcukierniczego; w sumie...

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 455
Wyświetleń: 3598

ZNACZENIE TECHNOLOGICZNE GLUTENU: wpływa na proces technol i jakość pieczywa wodochłonność maki...

Teofilina - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 0
Wyświetleń: 560

smarowane pieczywo ↑ wzrost→ nudności, wymioty, niepokój, bóle głowy, kołatanie serca , skurcze mięśni...