Oligosacharydy - strona 3

note /search

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2681

teksturę. Oligosacharydy • Zbudowane z dwóch do dziesięciu cząsteczek monosacharydów; • Cząsteczki...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2499

węgla METODY ENZYMATYCZNE Wykorzystywane do oznaczania glukozy i fruktozy, względnie oligosacharydów...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...

Metody oraz źródła błędów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4221

na Monosacharydy (np. glukoza, fruktoza) Oligosacharydy - złożone z 2 do 10 jednostek monosacharydowych (np...

Metabolizm bialek- prezentacja

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biosynteza białek
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1568

– glikozylacja kiedy oligosacharyd połączony jest z białkiem resztą asparaginową zlokalizowaną przy czym kolejną...