Nektar

note /search

Wykład - produkty pszczele, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 161
Wyświetleń: 875

Według Polskiej Normy miodem pszczelim określamy produkt spożywczy wytworzony przez pszczoły z nektaru roślin...

Biochemia zapylania roślin

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1974

; Owady, nietoperze i ptaki odwiedzają kwiaty w poszukiwaniu pożywienia- pyłku i nektaru; Czynniki...

AIJN, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1904

Stowarzyszenie Przemysłu Soków i Nektarów z Owoców i Warzyw Unii Europejskiej (AIJN) W ramach...

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 980

następujące rodzaje miodu: *Miód nektarowy (N), wytwarzany przez pszczoły z nektaru roślin wydzielanego...