Produkcja mleka w Polsce - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
- laktozę -większość witamin A, D, E z grupy B (B1, B2,B3) -elementy mineralne, w tym niezbędny do budowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
- laktozę -większość witamin A, D, E z grupy B (B1, B2,B3) -elementy mineralne, w tym niezbędny do budowy...
(cukier buraczany, trzcinowy) G+F Laktoza (cukier mlekowy)G+Galaktoza Maltoza (cukier słodowy) G+G...
pochodnych furfuralowych i ich kondensacji z -naftolem. Obserwacje: Galaktoza Laktoza Sacharoza Skrobia...
- mastitis (wzrasta bowiem stężenie jonów Na+ i Cl- ) kwaśnienie mleka (cząsteczka laktozy rozpada się na 4...
+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...
i fruktoza: miód, owoce, warzywa Sacharoza: miód, owoce, cukier z cukierniczki Laktoza: mleko...
, który służy do oznaczania: Procentowej zawartości tłuszczu, białka, laktozy i wody Liczby komórek somatycznych...
się przede wszystkim do oznaczania glukozy, galaktozy, sacharozy, laktozy i skrobi w produktach spożywczych, np. w miodzie. Metody...
drobnoustrojów obficie się rozciągających w żwaczu (od 1 do kilkudziesięciu mld w 1 cm3 żwacza). Laktoza...
mało enzymu β-galaktozydazy. Gdy jedynym źródłem węgla jest laktoza, bakterie potrzebują β-galaktozydazy...