Bakterie kwasu octowego- opracowanie
- Politechnika Wrocławska
- Mikrobiologia przemysłowa
proteolityczne (dojrzewanie serów) Hamowanie rozwoju mikroorganizmów niepożądanych Obniżenie zawartości laktozy. ...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
proteolityczne (dojrzewanie serów) Hamowanie rozwoju mikroorganizmów niepożądanych Obniżenie zawartości laktozy. ...
substancje np. zawierające białka(bulion, mleko, pepton, żelatynę), sacharydy ( glukoza, laktoza, sacharoza...
- skrobia - inulina dwa ostatnie dopiero po shydrolizowaniu enzymatycznym Serwatka ma dużo laktozy...
różnicowania: fiolet krystaliczny -inhibicja G(+) fermentacja laktozy (E. coli) obniża pH, wtedy czerwień...
oznacza procentową zawartość tłuszczu, białka, laktozy i suchej masy. *Zasada oznaczania tych związków...
i stały skład - brak składników potencjalnie nietolerowanych przez chorych (cholesterol, gluten, laktoza...
Ŝywności kałem. Badanie wykorzystuje właściwość fermentacji laktozy z wytworzeniem kwasu i gazu...
Kluyveromyces fragilis asymilujące i fermentujące laktozę. Znaczenie biotechnologiczne ma również rodzaj Candida...
, galaktozę, ksylulozę, sacharozę, maltotriozę • nie fermentują laktozy ani polisacharydów Doskonalenie...
fruktozy, skrobi, roztworu sacharozy, roztworu maltozy, roztworu laktozy i wymieszano. Wszystkie probówki...