Monosacharydy - strona 7

Oznaczania zawartości cukrów

  • Politechnika Gdańska
  • mgr Caban
  • Analiza żywności
Pobrań: 798
Wyświetleń: 3003

monosacharydy np. glukoza czy fruktoza. Cukry złożone dzielą się na oligosacharydy i polisacharydy, te pierwsze...

Wejściówka-oznaczanie wody

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 602

rozpuszczal w wodzie i nielotnych do 100ºC skł suchej subst (monosacharydy,oligosacharydy, kwasy organiczne...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1631

. cereus, B. subtilis - w wyniku fermentacji monosacharydów powstaje 2,3-butanodiol, glicerol, CO2, mleczan...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11095

hydroksyaldehydy (aldozy) / hydroksyketony (ketozy) cukry proste (monosacharydy) mannoza galaktoza glukoza fruktoza...

Geny reporterowe - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 91
Wyświetleń: 882

ten jest hydrolazą, katalizuje hydrolizę β-galaktozydów w monosacharydy. Pochodzi z bakterii Escherichia coli...