Monosacharydy - strona 7

note /search

Oznaczania zawartości cukrów

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 1162
Wyświetleń: 4025

monosacharydy np. glukoza czy fruktoza. Cukry złożone dzielą się na oligosacharydy i polisacharydy, te pierwsze...

Wejściówka-oznaczanie wody

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 630

rozpuszczal w wodzie i nielotnych do 100ºC skł suchej subst (monosacharydy,oligosacharydy, kwasy organiczne...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

hydroksyaldehydy (aldozy) / hydroksyketony (ketozy) cukry proste (monosacharydy) mannoza galaktoza glukoza fruktoza...

Geny reporterowe - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1078

ten jest hydrolazą, katalizuje hydrolizę β-galaktozydów w monosacharydy. Pochodzi z bakterii Escherichia coli...