Monosacharydy - strona 8

note /search

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

i półketalowe monosacharydów posiadają niezbyt trwałe wiązanie, które może ulegać rozerwaniu i wówczas z formy...

Barwniki

  • Uniwersytet Opolski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2079

następuje w temperaturze około 1°C. Jest to spowodowane szybkim przekształcaniem skrobi w monosacharydy...

Egzamin z chemii nieorganicznej

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 1358

optycznie aktywnej; jest wynikiem przemiany izomerycznej; charakterystyczna dla roztworów monosacharydów. Np...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1211

szybciej niż heksozy, a monosacharydy są aktywniejsze niż redukujące disacharydy. Brak wolnej grupy...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

węgla • • • • • • monosacharydy (glukoza, fruktoza, mannoza) disacharydy (sacharoza, rzadziej laktoza...