Monosacharydy - strona 8

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1925
Wyświetleń: 5467

i półketalowe monosacharydów posiadają niezbyt trwałe wiązanie, które może ulegać rozerwaniu i wówczas z formy...

Barwniki

  • Uniwersytet Opolski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1687

następuje w temperaturze około 1°C. Jest to spowodowane szybkim przekształcaniem skrobi w monosacharydy...

Egzamin z chemii nieorganicznej

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 994

optycznie aktywnej; jest wynikiem przemiany izomerycznej; charakterystyczna dla roztworów monosacharydów. Np...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 910

szybciej niż heksozy, a monosacharydy są aktywniejsze niż redukujące disacharydy. Brak wolnej grupy...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1876

węgla • • • • • • monosacharydy (glukoza, fruktoza, mannoza) disacharydy (sacharoza, rzadziej laktoza...