Mikroflora - strona 10

note /search

Bioagumentacja - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 28
Wyświetleń: 784

wyeliminowana przez natywną mikroflorę, musi być podana w 10-krotnym nadmiarze od ilości naturalnych...

Towaroznawcza ocena ziarna zbóż

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 1918
Wyświetleń: 5831

przez mikroflorę, których okrywa zarodka ma zabarwienie od brązu do brunatnej; z. innych zbóż kłosowych...

Fizyczne cechy mleka - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2758

dni (zapach i smak utleniony, „kartonowy” lub nawet łojowaty - rozwój mikroflory (czynność enzymów...

Podział opakowań aktywnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1484

może indukować: Wzrost mikroflory Niekorzystne zmiany chemiczne tj. wydzielanie aromatów, wytworzenie...