Procesy technologiczne w produkcji żywności
- Uniwersytet Wrocławski
- Procesy i techniki produkcyjne
chemicznego produktu, obecnej w nim mikroflory oraz ewentualnej aktywności życiowej. Stąd warunki i przebieg...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
chemicznego produktu, obecnej w nim mikroflory oraz ewentualnej aktywności życiowej. Stąd warunki i przebieg...
stosuje się stymulacje rodzimej mikroflory w celu przyspieszenia procesu bioremediacji gleby...
). Mikrofiltracja jest stosowana do klarowanie soków owocowych, piwa, wina, usuwanie mikroflory oraz tłuszczu...
-siarczanowe z cykloseryną) - Fluorocult TSC (C-cykloseryna (inhibitor wzrostu mikroflory towarzyszącej...
z całą mikroflorą mogą przenikać do jelita cienkiego. Może następować dekoniugacja kwasów żółciowych...
biochemiczne, podczas których, w wyniku działalności mikroflory zawartej w cieście i półproduktach piekarskich...
wszystkich drobnoustrojów z otoczenia (np. mikroflora naturalna z wymiona, z naczyń) 2) Laktoza 5% stymuluje rozwój bakterii...
się kwasu octowego, wodoru i ditlenku węgla w wyniku przemian kwasów organicznych i alkoholi. Mikroflora...
enzymów własnych lub mikroflory w czasie psucia się produktu alkaloidy pestycydy: mocznikowe karbaminowe...
, teofilina jelito cienkie: większość trucizna jelito grube: związki wytworzone przy udziale mikroflory...