Zagadnienia na egzamin, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
, dwucukier 5. co jest emulsja (margaryna) 7. chyba czym jest glutaminian sodu (subst wzmacniajaca smak...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, dwucukier 5. co jest emulsja (margaryna) 7. chyba czym jest glutaminian sodu (subst wzmacniajaca smak...
rozdrobnionego niklu jako katalizatora. Utwardzanie tłuszczów Utwardzony produkt nosi nazwę margaryny lub masła...
wypromowanie nowej marki margaryny kosztuje dziś koło 5 mln, Aleksander Kwaśniewski wydał na kampanię 3 mln...
długości, gładka i kremowa tekstura, zdolność zamykania fazy ciekłej przydatna w produkcji margaryn...
się popyt na margarynę, mimo, że będzie kosztowała tyle, co wcześniej Dobra komplementarne - jeśli zwiększa...
, - boczek, - olej rzepakowy, - tłuszcze kuchenne, - margaryny, - warzywa: - kapusta, - kalafior, - brukselka...
: - jeżeli małe ilości: można stosować masło - jeżeli spożywane w większych ilościach: poszukać dobrych margaryn...
nie tylko od jego ceny i od dochodów ludności, lecz również od cen substytutów, np. ceny margaryny. Gdy cena masła...
nie tylko od jego ceny i od dochodów ludności, lecz również od cen substytutów, np. ceny margaryny. Gdy cena masła...
potrawom tłuszcze: - roślinne oleje, oliwa, margaryna wit. E i NNKT- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe...