Margaryna - strona 6

note /search

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

, dwucukier 5. co jest emulsja (margaryna) 7. chyba czym jest glutaminian sodu (subst wzmacniajaca smak...

Tłuszcze właściwe

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1428

rozdrobnionego niklu jako katalizatora. Utwardzanie tłuszczów Utwardzony produkt nosi nazwę margaryny lub masła...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 4361

długości, gładka i kremowa tekstura, zdolność zamykania fazy ciekłej przydatna w produkcji margaryn...

Współistnienie schorzeń

  • Dietoterapia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 700

: - jeżeli małe ilości: można stosować masło - jeżeli spożywane w większych ilościach: poszukać dobrych margaryn...

Rynek - otoczenie, klasyfikacja

  • Politechnika Poznańska
  • Mikroekonomia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 959

nie tylko od jego ceny i od dochodów ludności, lecz również od cen substytutów, np. ceny margaryny. Gdy cena masła...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 539
Wyświetleń: 5551

potrawom tłuszcze: - roślinne oleje, oliwa, margaryna wit. E i NNKT- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe...