Utwardzanie płynnych olejów roślinnych - wykład
- Akademia Morska w Gdyni
- Ładunkoznawstwo
składnikiem margaryn, tłuszczów kuchennych, piekarskich, cukierniczych, których użytkowe właściwości fizyczne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
składnikiem margaryn, tłuszczów kuchennych, piekarskich, cukierniczych, których użytkowe właściwości fizyczne...
, którym nie zaleca się margaryn. Uważa się ze cholesterol występuje w maśle (w 90% jako wolny niezwiązany z kwasami...
- które się uzupełniają, Np. but i sznurówka Dobra substytucyjne - które można wymienić, Np. masło i margaryna, płaszcze...
, masło, margaryna) ...
tłuszczowych (lody, margaryny, guma do żucia) -kazeina sodu (wyroby garmażeryjne, przetwory rybne) -chlorek...
rośnie (np. masło drożeje - zwiększa się zapotrzebowanie na margarynę), komplementarnych - gdy cena dóbr...
/kg Zastosowanie - margaryna, oleje, majonezy, smalec Przeciwutleniacze syntetyczne a) E-320 - BHA...
-rzadki kisiel Emulsje: -majonez- woda w tłuszczu -śmietana- tłuszcz w mleku -masło -margaryna- woda...
marzipan marcepan margarine margaryna corn flour mąka kukurydziana wheat flour mąka pszenna potato flour...
, słonina, łój) oraz roślinnego (oleje i margaryny). Spożycie smalcu i słoniny powinno być ograniczone...