Margaryna

note /search

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

, którym nie zaleca się margaryn. Uważa się ze cholesterol występuje w maśle (w 90% jako wolny niezwiązany z kwasami...

Towaroznastwo - pojęcie dóbr

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1218

- które się uzupełniają, Np. but i sznurówka Dobra substytucyjne - które można wymienić, Np. masło i margaryna, płaszcze...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

/kg Zastosowanie - margaryna, oleje, majonezy, smalec Przeciwutleniacze syntetyczne a) E-320 - BHA...

Destylacja-emulgacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1337

-rzadki kisiel Emulsje: -majonez- woda w tłuszczu -śmietana- tłuszcz w mleku -masło -margaryna- woda...

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 875

, słonina, łój) oraz roślinnego (oleje i margaryny). Spożycie smalcu i słoniny powinno być ograniczone...