Maślanka - strona 2

Stany nadzwyczajne

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr Michał Brzeziński
  • Bezpieczeństwo Państwa
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1736

jest prof. Jerzy Stembrowicz. Już w 1973 roku płk Jan Maślanka zaproponował to pojecie w piśmie wojskowym...

Prasa muzyczna w Wielkiej Brytanii

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr hab. Jan Adamowski
  • Zagraniczne systemy medialne
Pobrań: 21
Wyświetleń: 875

pod dużym znakiem zapytania. 5.Bibliografia J. Maślanka „Encyklopedia wiedzy o prasie”, Kraków 1976 D. Baran...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 672

, jogurt, kefir, maślanka, drożdże i orzechy włoskie. witamina B3 (niacyna, witamina PP, kwas nikotynowy...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1043

w wyniku częściowego usunięcia serwatki po koagulacji: Mleka Śmietanki Maślanki Mleka odtłuszczonego...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1736

) Wygniatanie masła Formowanie oraz pakowanie masła Przechowywanie masła Maślanka (spożywcza) napój mleczny...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1890

napoje fermentowane jak; jogurt, kefir, mleko kwaśne, maślanka i mleko ocidofilne. W wyniku fermentacji...