Maślanka - strona 2

note /search

Stany nadzwyczajne

  • Uniwersytet Warszawski
  • Bezpieczeństwo Państwa
Pobrań: 588
Wyświetleń: 2611

jest prof. Jerzy Stembrowicz. Już w 1973 roku płk Jan Maślanka zaproponował to pojecie w piśmie wojskowym...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

, jogurt, kefir, maślanka, drożdże i orzechy włoskie. witamina B3 (niacyna, witamina PP, kwas nikotynowy...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1330

w wyniku częściowego usunięcia serwatki po koagulacji: Mleka Śmietanki Maślanki Mleka odtłuszczonego...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

napoje fermentowane jak; jogurt, kefir, mleko kwaśne, maślanka i mleko ocidofilne. W wyniku fermentacji...