Mąka pszenna - strona 2

note /search

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

jęczmienia, owsa, kukurydzy, gryki, ryżu, soi itp. Mąki pszenne Mąki pszenne otrzymane z oczyszczonego ziarna...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1197
Wyświetleń: 5166

pszennej lub ziemniaczanej. Do zup zagęszczanych mąka pszenna dodać śmietanę - wygląd, kolor Przyprawy...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 7441

pieczywa: Pieczywo pszenne (wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej) : zwykłe: chleb pszenny...

Kolokwium zaliczeniowe - pojęcia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2282

strączkowych (grochu, fasoli i soi). Mąka pszenna uzyskiwana jest z ziarna pszenicy zwyczajnej i przeznaczona...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

, gluteniny z woda tworzą gluten) Tłuszcz 1% Witaminy z grupy B Składniki mineralne Enzymy (amylazy) Mąki...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

się do pieczywa do użyto mąkę pszenna o podwyższonej aktywności amylolitycznej (a i b) c- nadaje się do każdego...

Systemy przemiałowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1785

półpłaski (względnie plaski) HANDLOWE TYPY MĄKI: mąki pszenne tortowa typ 450 krupczatka typ 500 luksusowa...