Liofilizacja owoców - strona 14

note /search

Północ - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1078

brazylijskiej kuchni i podstawą dla innych regionów kulinarnych. Mnogość przeróżnych owoców tropikalnych takich...

Ketozy - opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 959

; nie fermentuje pod wpływem drożdży; występuje w owocach jarzębin; stanowi materiał wyjściowy do syntezy kwasu...

Leczenie dietetyczne

  • Dietoterapia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 875

odpowiednie techniki kulinarne - Dostosowanie wielkości porcji do wieku dziecka - Warzywa i owoce minimum 5x...

Reakcja Maillarda

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 5299

owoce, mleko w proszku). Przegrupowanie Heynsa - ketozyloaminy — 2-amino-2-deoksyaldoza. Glikozyloaminy...

Zestaw zadań cz. 3

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Procesy stochastyczne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1365

miesięcznych. Iloma sposobami może to zrobić? Mamy cztery rodzaje owoców. Tworzymy paczki po pięć owoców...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem: - surowce podstawowe: owoce, warzywa, grzyby...

Podstawczaki

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fitopatologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2156

kory winorośli, w krajach winnicznych w wysokiej temperaturze poraża liście i owoce, ale najbardziej...