Zawartość chemiczna
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
), niektóre owoce (np. banany, jeżyny) Produkty o zawartości poniżej 25 mg - mleko, jaja, mięso, podroby, ryby...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
), niektóre owoce (np. banany, jeżyny) Produkty o zawartości poniżej 25 mg - mleko, jaja, mięso, podroby, ryby...
I ORGANIZACJA CHOWU BYDŁA Cel - najwyższa produkcji mleka i mięsa Bydło - jako gatunek jest najsilniej związane...
jak „Sokołów” S.A. posiadają: - uprawnienia do eksportu mięsa końskiego, wołowego, wieprzowego i baraniego...
) Rośliny, gleba, woda Główne źródło zakażenia: jedzenie- mięso, mleko (i ich przetwory, ale nie produkty...
grupie to samo) (str. 25 – 33) Tabela 1. Produkcja w ciągu 1 rbh. Mięso Druty Polska 3t 1m Hiszpania 2t...
przed zamrożeniem Mięso Po śmierci zwierzęcia → w mięśniach nadal trwają procesy metaboliczne Rozpad ATP → skrócenie...
chude , - chude kefiry i jogurty, - chudy twaróg i ser biały, - białka jaja kurzego, - chude mięso...
, tłuste mięso i pito wódkę. We wtorek, a czasem i w środę popielcową, praktykowano kłodę popielcową: panną...
wielokrotne, zabarwienie mięsa i tłuszczu, układ składników, przyprawy, składniki niedopuszczalne (chrząstki...
pochodzące od zwierząt zakażonych (jaja, mięso, mleko), od zakażonych zwierząt (kurczęta hodowane w domach...