Liofilizacja mięsa - strona 16

note /search

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

), niektóre owoce (np. banany, jeżyny) Produkty o zawartości poniżej 25 mg - mleko, jaja, mięso, podroby, ryby...

Pytania na egzamin - Eksport

  • Uniwersytet Łódzki
  • Teorie handlu międzynarodowego
Pobrań: 980
Wyświetleń: 1897

grupie to samo) (str. 25 – 33) Tabela 1. Produkcja w ciągu 1 rbh. Mięso Druty Polska 3t 1m Hiszpania 2t...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

przed zamrożeniem Mięso Po śmierci zwierzęcia → w mięśniach nadal trwają procesy metaboliczne Rozpad ATP → skrócenie...

Antropologia

  • Uniwersytet Warszawski
  • Antropologia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2044

, tłuste mięso i pito wódkę. We wtorek, a czasem i w środę popielcową, praktykowano kłodę popielcową: panną...

Badanie trwałości konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1939

wielokrotne, zabarwienie mięsa i tłuszczu, układ składników, przyprawy, składniki niedopuszczalne (chrząstki...

Salmonella - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1141

pochodzące od zwierząt zakażonych (jaja, mięso, mleko), od zakażonych zwierząt (kurczęta hodowane w domach...