Liofilizacja kawy - strona 17

note /search

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

” tworzy się w czasie prażenia kawy, słodu, pieczenia chleba Podgrzewanie maltozy i laktozy pod zwiększonym...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1575

Palenie (prażenie) kawy -Zachodzi karmelizacja cukrów, reakcje cukrów z białkami, częściowy rozkład...

Mikotoksyny - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1484

teratogenne, śmierć i resorpcja płodu Sterigmatocystyna Kukurydza, orzechy, zboża, kawa Martwicze zmiany...

Przykłady zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 938

zafałszowań: Margaryna dodawana do masła Dodatek mielonej kawy prażonych korzeni cykorii, co miało miejsce...

Porty Morskie - omówienie.

  • Politechnika Gdańska
  • Transport i Logistyka Międzynarodowa
Pobrań: 770
Wyświetleń: 2667

, przerabiający ładunki - np. rafinerie, nawozy sztuczne, palarnie kawy [w Bremie], stocznie Turystyczne [dla osób...