Podstawy gastronomiczne - wykład 9
- Podstawy gastronomiczne
Gastronomia 5.12.05 Wartość odżywcza grzybów: Zawierają ok. 8-19% suchej masy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Gastronomia 5.12.05 Wartość odżywcza grzybów: Zawierają ok. 8-19% suchej masy...
polecana do przechowywania obficie sporujących grzybów strzępkowych i promieniowców. Przechowywanie zarówno...
drobnoustrojów • Pasażowanie czystych kultur • Zamrażanie kultur • Suszenie czystych kultur • Liofilizacja kultur...
również z niezakwaszonego mleka. Dojrzewały w grotach, jaskiniach, gdzie na serze dojrzewały różne grzyby wytwarzające...
przez długi czas (kilkadziesiąt lat), głównie przechowuje sie w ten sposób grzyby promieniowce Liofilizacja...
morfotycznych krwi. Nanokapsułki wysuszone metodą liofilizacji mają postać sypkiego proszku, który łatwo...
. glutaminowego, promieniowce, grzyby produkujące kwas cytrynowy, dro d e) i wtórnych (np. antybiotyków...
Gatunki grzybów powodujące rozkład drewna Następujące wybrane gatunki grzybów powodują rozkład...
2011-10-20 Mikrobiologia ogólna Wykład 7 Grzyby strzępkowe/ pleśnie Klasyfikacja grzybów, wg Jura...
i zakleja ją parafiną - odcina się tlen, zmniejsza ich metabolizm 3. Liofilizacja - I etap: schładza...