Podstawy gastronomiczne - wykład 9
- Podstawy gastronomiczne
zmianie. - mrożenie; zachowuje wartość odżywczą, smakową i zapachową - liofilizacja; zachowuje wartość...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
zmianie. - mrożenie; zachowuje wartość odżywczą, smakową i zapachową - liofilizacja; zachowuje wartość...
, cząstki są równej wielkości (bo w liofilizacji otrzymuje sie grudę, która trzeba rozdrobić...
liczby ludności i z rozwojem przemysłu Koniec XIX- możliwość wykorzystania drobnoustrojów w ochronie...
, siarkowodow, dwutlenek wegla, azot) - biologiczne- to drobnoustroje(wirusy,, bakterie, grzyby, jaja robakow...
zapotrzebowania na biotynę jest pokrywana na drodze syntezy przez drobnoustroje w przewodzie pokarmowym...
ROZKŁAD WIELKOCZĄSTECZKOWYCH ZWIĄZKÓW ORGANICZNYCH ROZKŁAD SKROBI PRZEZ DROBNOUSTROJE Skrobia...
bakterii - ustalenie rodzaju, gatunku, odmiany lub typu w obrębie wyizolowanego drobnoustroju. Metody...
metabolitów będących produktami pośrednimi w szlakach metabolicznych żywych drobnoustrojów. 2 2011-11-30...
środowisko wzrostu do hodowli drobnoustrojów. Stosuje się je do izolacji, różnicowania, identyfikacji...
Mikrobiologia Drobnoustroje, mikroorganizmy, sztuczna grupa nie mająca formalnego charakteru...