Liofilizacja drożdży - strona 5

note /search

Podział ciast piekarskich

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 147
Wyświetleń: 3038

mikroflory, bakterii i drożdży. Może być wyprowadzony z maki i wody. Niezbyt porowata struktura, pory...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

substratowej (brak łańcucha oddechowego) powstają zredukowane związki organiczne Fermentacja etanolowa Drożdże...

Pytania z egzaminu ustnego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Inżyniera procesów biotechnologicznych
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2058

( niech was nie zmyli ta nazwa - chodzi o suszenie, zamrażanie, liofilizacje ) > Strategie doboru podłoży > Bioreaktory...

Potas - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 609

(szpinak, nasiona soi, fasola, kalafior, marcher), kakao, drożdżach, orzeszkach ziemnych, pszenicy...

Ketozy - opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 959

; nie fermentuje pod wpływem drożdży; występuje w owocach jarzębin; stanowi materiał wyjściowy do syntezy kwasu...