Liofilizacja drożdży - strona 21

note /search

Witamina B2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1239

jak NAD, NADH, NADP i NADPH2, niezbędnych w przemianach energetycznych. Pasze bogate w niacynę: drożdże, śruty...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4935

głównie drożdży i bakterii mlekowych wytwarzany jest gaz (dwutlenek węgla), alkohol etylowy, kwasy...

Struktura chromatyny

  • Uniwersytet Wrocławski
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1484

• Ubikwitynacji ulegają specyficzne lizyny na C-końcach histonu H2A (nie u drożdży) i H2B; sumolacji podlega...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 7434

(zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np. substancje...

Referaw

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1869

opisali "żółty enzym" znajdujący się w drożdżach. Przypisywali mu doniosłą rolę w procesach utleniania...