Lecytyny - strona 7

Lipidy materiały z seminarium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2618

przy C1 i C2 glicerolu zestryfikowane są –COOH kwasów tłuszczowych LECYTYNA stanowi ponad połowę frakcji...

Biochemia - wykład 10

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1141

. Skąd się bierze kwas tłuszczowy do estryfikacji cholesterolu? Jest urywany przez LCAT z fosfolipidu - lecytyny...

Opracowanie zagadnień

  • Toksykologia i higiena
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1036

, pieczywo- hamuje rozwój Baciłlus subtilis; lecytyna - emulgator azotyn sodu konser. 15. Zastosowania...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 6188

to przede wszystkim fosfolipidy, które stanowią zasadniczy składnik tłuszczy komórkowych. Fosfolipidy takie jak lecytyny...

Technologia chemiczna - wykład

  • dr Radosław Podsiadły
  • Chemiczne Technologie Organiczne
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1631

na funkcjonowanie komórek nerwowych, szczególnie dużo lecytyny jest w oleju sojowym. Kolejny stopniem rafinacji...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 931

A, karoten, lecytyna i konserwanty. Margaryna musi zawierać co najmniej 80% tłuszczu. Margaryny...