Laseczka - strona 5

Zamrażanie - istota i rodzaje

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 112
Wyświetleń: 3990

kryształów i zwiększeniu wielkości 2) Jaka jest graniczna temperatura dla rozwoju laseczki jadu kiełbasianego...

Mikrobiologia - podstawy (laboratorium)

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • dr inż. Barbara Breza-Boruta
  • Mikrobiologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 7329

Rodzaje bakterii: kuliste - coccus, pałeczka - bacterium, laseczka - bacillus, przecinkowiec...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

Grupa coli, laseczki, Pseudomonas, Proteus, ziarniaki Osłonki do kiełbas: jelita świeże 4x107k/g...

Kolokwium zaliczeniowe, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dr hab Alicja Szwed
  • Mikrobiologia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 763

zanieczyszczonym pyłami pochodzenia roślinnego przeważają przede wszystkim pałeczki G-, laseczki, promieniowce...

Wykład - cytologia komórki bakteryjnej

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1974

zakotwiczenia nukleoidu 8)ENDOSPORY - przetrwalniki - forma spoczynkowa - przez laseczki pozwalają przetrwać...

Bakterie lab-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1505

Pałeczki, laseczki Nieruchliwe, nieprzetrwalnikujące W jamie ustnej wywołują prochnicę Na plazmidzie cechy...