Metody fizyczne oraz chemiczne
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...
, że pęka wiązanie glikozydowe w cukrach złożonych takich jak sacharoza czy laktoza, z przyłączeniem wody...
- fermentacje laktozy, - wykorzystywanie sacharozy. Genofor-informacja genetyczna (DNA) w komórkach Procaryota...
lac podlega kryptotranskrypcji gdy: W środowisku jest glukoza i laktoza 135. jeżeli w wyniku mutacji...
: Składniki podstawowe oraz czynnik wybiórczy – fiolet krystaliczny i czynni różnicujący – laktoza Pałeczki...
węgla • • • • • • monosacharydy (glukoza, fruktoza, mannoza) disacharydy (sacharoza, rzadziej laktoza...
, rybuloza, mioglobina, chlorofil, leucyna d) glutaminian, asparagina, ATP, amyloza, laktoza, FAD, reduktoza...
lac podlega kryptotranskrypcji gdy: W środowisku jest glukoza i laktoza 135. jeżeli w wyniku mutacji...
diagnostyczne Szybka fermentacja laktozy Wolna fermentacja laktozy Brak fermentacji laktozy Escherichia coli...
laktozy i celobiozy. Budowa chemiczna glikogenu. Które cukry należą do homoglikanów i heteroglikanów...