Kwas octowy - strona 7

note /search

Oznaczanie kwasowości mleka

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Analiza żywności
Pobrań: 378
Wyświetleń: 3409

– w tym celu zużyłem 3,3 cm3 0.1 molowego NaOH. Zawartość kwasów lotnych w przeliczeniu na kwas octowy...

KKolokwium zaliczeniowe z ćwiczeń

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1337

produkty uboczne tej fermentacji (kwas mlekowy, kwas octowy, etanol, izopropanol, wodór, CO2) 7. Opisać...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

E-260 - kwas octowy ADI - bezpieczny zastosowanie - marynaty, przetwory rybne, keczupy, musztardy...

Błonnik pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1988

Gotowanie próbki w CH3COOH (kwas octowy), HNO3 i CCl3COOH (kwas 3chlorooctowy)  przemywanie osadu...

Prawo podzialu Nernsta- ćwiczenia

  • Politechnika Warszawska
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 280
Wyświetleń: 3647

kwasu octowego [mol/dm3], w wyjściowym roztworze i warstwie wodnej układu: kwas octowy – woda...