Niestrawność-rodzaje, pojęcie
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Interna bydła
na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, spadku pH treści żwacza do wartości około 4 (a nawet do 3,8...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, spadku pH treści żwacza do wartości około 4 (a nawet do 3,8...
. Bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus, Streptococcus). Ich biotechnologiczne znaczenie wynika...
% kwasu mlekowego Inne różnice - tolerancja na niskie pH środowiska, optymalne temperatury wzrostu...
- tuż po jego zakończeniu może nastąpić gwałtowny wzrost kwasu mlekowego. Po krótkich i intensywnych...
na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, co może doprowadzać do spadku pH treści żwacza do wartości...
się w kiszonej kapuście i ogórkach oraz na śmietanie. Rozkładają one kwas mlekowy, przez co odkwaszają środowisko...
beztlenowej glikogenolizy, szybkie nagromadzenie znacznych ilości kwasu mlekowego, co wywołuje szybki spadek...
w mięśniu, a nie kwas mlekowy ŹRÓDŁA SYNTEZY ATP: Fosforan kreatyny- związek wysokoenergetyczny zwarty...
przez polikondensację kwasu mlekowego uzyskanego ze skrobi kukurydzianej w wyniku fermentacji bakteryjnej. Firma Cargil...
z jednoczesnym zmniejszaniem jego stężenia we krwi, wskazuje na zahamowanie dyfuzji kwasu mlekowego do krwi...