Procesy fermentacyjne - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Mikrobiologia przemysłowa
i tłuszczu, w wyniku czego powstaje odpowiedni bukiet zapachowy i smakowy sera (kwasy: masłowy, kapronowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
i tłuszczu, w wyniku czego powstaje odpowiedni bukiet zapachowy i smakowy sera (kwasy: masłowy, kapronowy...
/dm3 mogą powodować zakłócenia procesu fermentacji. Jednakże stwierdzono, że stężenia kwasu masłowego...
, fermentacja octanowa, fermentacja propionianowa, fermentacja metanowa, fermentacja kwasu masłowego...
są przetwarzane przy udziale bakterii kwasotwórczych na niższe kwasy karboksylowe i hydroksykwasy (np. kwas...
Wzór półstrukturalny Temperatura topnienia (°C) Kwas masłowy Kwas butanowy CH3(CH2)2COOH C4:0 -8 Kwas...
1,3-difosfoglicerynian -> 3-fosfoglicerynian fosforan kwasu masłowego -> maślan a) żadnej b) obu c...
z wytworzeniem kwasu masłowego, acetonu butanolu, kwasu octowego, gazów(CO2, H). Bakterie te wykorzystują azot...
zapach ananasa pochodzi od estru metylowego kwasu masłowego. Świeże owoce i nie konserwowany sok...
Mikrobiologia-pytania z połówki. Kto wyizolował zarazki wąglika? Robert Koch niemiecki lekarz i bakteriolog. Funkcja białkowych otoczek wirusów. Ochronna (chronią kwasy nukleinowe przed działaniem środowiska w okresie bytowania wirusów poza komórkami gospodarza), umożliwiają wirusowi adsorpcję na...
zapach ananasa pochodzi od estru metylowego kwasu masłowego. Świeże owoce i nie konserwowany sok...