Fermentacja masłowa - wykład
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Mikrobiologia
) (glukoza + bakterie → kwas masłowy) Charakterystyka bakterii masłowych -należą do rodzaju Clostridium...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
) (glukoza + bakterie → kwas masłowy) Charakterystyka bakterii masłowych -należą do rodzaju Clostridium...
błonnikowej, w procesach gnicia białek Kwas masłowy - bezbarwny, ostry zapach, niezbyt przyjemna woń potu...
mlekowej Clostridium butylicum- produkcja butanolu i izopropanolu Clostridium butyricum- produkcja kwasu...
na drodze fermentacji masłowej przy udziale bakterii Clostridum wydziela się kwas masłowy...
niż tlen. W czasie fermentacji powstają takie produkty jak : kwas masłowy (fermentacje masłową) np...
albo więcej podwójnych wiązań. Najmniejszym kwasem zaliczanym do kwasów tłuszczowych jest kwas masłowy (C3H7COOH...
jest przekształcana w arabinozę a ta w kwas masłowy. *glukoza (powstaje przez rozkład celobiozy, maltozy) fermentuje...
? - woda - białka - kwas masłowy - niższe kwasy tłuszczowe - lecytyna - różne enzymy Wydzielina...
Kwas elaidynowy Trans-9-oktadecenowy Kwasy tłuszczowe nasycone O krótkim łańcuchu: Kwas masłowy...
węglowodanów powstaje kwas masłowy. Jest to heterofermentacja. Wytwarzane są równie : kwas octowy, butanol...