Kwas masłowy

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1386

) (glukoza + bakterie → kwas masłowy) Charakterystyka bakterii masłowych -należą do rodzaju Clostridium...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 63
Wyświetleń: 798

błonnikowej, w procesach gnicia białek Kwas masłowy - bezbarwny, ostry zapach, niezbyt przyjemna woń potu...

Formy oddychania - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 784

niż tlen. W czasie fermentacji powstają takie produkty jak : kwas masłowy (fermentacje masłową) np...

Kwasy karboksylowe - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1099

albo więcej podwójnych wiązań. Najmniejszym kwasem zaliczanym do kwasów tłuszczowych jest kwas masłowy (C3H7COOH...

Pióra i gruczoły

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1351

? - woda - białka - kwas masłowy - niższe kwasy tłuszczowe - lecytyna - różne enzymy Wydzielina...

Kwasy tłuszczowe - nasycone i nienasycone

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 812

Kwas elaidynowy Trans-9-oktadecenowy Kwasy tłuszczowe nasycone O krótkim łańcuchu: Kwas masłowy...