Kukurydza

Mikotoksyny - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

i pasze, głównie zboża i produkty zbożowe, kukurydzę, orzechy, nasiona oleiste, a także warzywa, owoce...

Słówka - warzywa

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Natalia Rudykh
  • Język hiszpański
Pobrań: 56
Wyświetleń: 658

Las verduras Warzywa la lechuga sałata el maíz kukurydza los frijoles, las alubias fasola la...

Wykład - alfatoksyny, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1099

- aflatoksynę M , przechodzącą do mleka. Występowanie: Zboża (kukurydza) Orzechy (pistacjowe) Przyprawy...

Opracowanie - ochratoksyny, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 70
Wyświetleń: 644

ochratoksynę A występującą w produktach roślinnych, takich jak kukurydza, jęczmień, pszenica i owies...

Opracowanie - zearalenon, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 14
Wyświetleń: 413

przez na zbożach, a szczególnie na kukurydzy i produktach z niej wytworzonych. Obecność tej toksyny w niskich...

Skrobia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1337

pożywienia człowieka; • skrobie otrzymuje się z kukurydzy (77%), ziemniaków (10%), manioku (8%), pszenicy (4...