Wykład - enzymy paszowe, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
, mrówkowy, cytrynian, fumarnnowy) stosowane jako: zakwaszacze (obniżają pH ukł pokarm) i konserwanty...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, mrówkowy, cytrynian, fumarnnowy) stosowane jako: zakwaszacze (obniżają pH ukł pokarm) i konserwanty...
skrobiowego, kwasów spożywczych i konserwantów. Proces produkcji dżemu: Owoce lub pulpy z dużym dodatkiem...
sanitujące (środki myjące, dezynfekujące i konserwanty) Hamują one wzrost wskaźnikowych szczepów bakterii...
, zabijają wrażliwe drobnoustroje. Dodatek antybiotyków, konserwantów Sterylizacja i jałowe przechowywanie...
w środowisku pracy, oraz materiałów u ludzi, którzy są narażeni na zatrucia. Żywności - np. konserwanty...
- konserwanty, kwasy i regulatory kwasowości, przeciwutleniacze, stabilizatory 2. subst sensoryczne- aromaty...
niedoboru słodyczy o obniżonej wartości kalorycznej oraz innych produktów spożywczych bez konserwantów...
drobnoustroje patogenne czy konserwanty? produkty utleniania tłuszczów czy przeciwutleniacze? cukier czy słodzik...
ogrzewaniem, mrożeniem, itp.) zawierającej mniej konserwantów lub jest nawet „wolna” od sztucznych dodatków...
której powstaje kwas mlekowy, będący jej konserwantem. Pierzga stanowi podstawowe źródło białka niezbędnego...