Konserwant - strona 2

note /search

Wykład - enzymy paszowe, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1344

, mrówkowy, cytrynian, fumarnnowy) stosowane jako: zakwaszacze (obniżają pH ukł pokarm) i konserwanty...

Wykład - dżem, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 3094

skrobiowego, kwasów spożywczych i konserwantów. Proces produkcji dżemu: Owoce lub pulpy z dużym dodatkiem...

Podział toksykologii-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Ochrona środowiska
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1393

w środowisku pracy, oraz materiałów u ludzi, którzy są narażeni na zatrucia. Żywności - np. konserwanty...

Nowe trendy w technologii żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia żywności
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1141

ogrzewaniem, mrożeniem, itp.) zawierającej mniej konserwantów lub jest nawet „wolna” od sztucznych dodatków...

Wykład - pyłek mleko jad pszczeli, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 910

której powstaje kwas mlekowy, będący jej konserwantem. Pierzga stanowi podstawowe źródło białka niezbędnego...