Mikrobiologia egzamin - budowa ścian komórkowych bakterii
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Mikrobiologia żywności
wrzodowe, powoduje wymioty, biegunki oraz psucie bombażowe konserw, hamujący wpływ na nie mają bakterie kw...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
wrzodowe, powoduje wymioty, biegunki oraz psucie bombażowe konserw, hamujący wpływ na nie mają bakterie kw...
/St => Ct•Tt•It 38. Zadanie: znając kwartalne addytywne efekty sezonowe sprzedaży konserw: I=0,825, II...
Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym STRESZCZENIE Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest doskonalenie poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym. Jakość produktów spożywczych jest problemem opisywanym raczej rzadko, choć jego wag...
pojemnikach, np. w konserwach) wykorzystuje się niekiedy promieniowanie jonizujące (X, gamma...
, stabilizacja bitej śmietany, do deserów, konserwacja konserw, przechowywania mięsa, warzyw, jajek; E234...
, marynat, kiszonek, konserw, alkoholu, stosowane w lecznictwie, przem. perfumeryjnym. Są to: kminek, kmin...
trawienia i pracę nerek, Warzywo przyprawowe + konserwy + mrożonki + susz, Zimą - korzenie do pędzenia...
, kiełbasy, konserwy, pasztety, wędzonki, niskotłuszczowe (3-10%) - cielęcina, wołowina, kurczak, indyk...
- 1 t wyrobu ryjnych 50,0 b) fabryki konserw 35,0 2 6 Punkt skupu zboża i nasion 1 m pow. użytkowej/m...
, nie można podjąć żadnej decyzji. Komentarz: 18. Waga konserw mięsnych powinna - zgodnie z normą - wynosić 250 g...