Konidia - strona 5

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1001

- konidiów, a z nich formy wegetatywne (Streptomyces). Nieliczne rozmnażają się przez pączkowanie...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1288

konidia, produkuje znaczne ilości kwasu itakonowego. Proces fermentacji może być prowadzony dwoma metodami...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1449

) Formy przetrwalne: -endospory(przez laseczki) -konidia(przez promieniowce) -cysty(powstają z całej...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Tuszyński
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2121
Wyświetleń: 4354

MPa - szczególną wytrzymałość wykazują przetrwalniki Bacillus subtilis (do 900 MPa) i konidia...

Mikrobiologia - wykład 4

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1204

Klasyfikacja grzybów strzępkowych  cechy morfologiczne konidioforów  cechy morfologiczne konidiów Sprzężniaki...

Mikrobiologia - wykład 5

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1526

Reakcja immunologiczna szkodliwa dla organizmu w wyniku zetknięcia się z białkiem (konidia, strzępki...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2730
Wyświetleń: 3689

się to przez konidia. Drożdże: Są to organizmy jednokomórkowe i nie tworzą grzybni Komórki mają kształt owalny...