Konidia - strona 5

note /search

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1372

- konidiów, a z nich formy wegetatywne (Streptomyces). Nieliczne rozmnażają się przez pączkowanie...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1568

konidia, produkuje znaczne ilości kwasu itakonowego. Proces fermentacji może być prowadzony dwoma metodami...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

) Formy przetrwalne: -endospory(przez laseczki) -konidia(przez promieniowce) -cysty(powstają z całej...

Mikrobiologia - wykład 4

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1526

Klasyfikacja grzybów strzępkowych  cechy morfologiczne konidioforów  cechy morfologiczne konidiów Sprzężniaki...

Mikrobiologia - wykład 5

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 1750

Reakcja immunologiczna szkodliwa dla organizmu w wyniku zetknięcia się z białkiem (konidia, strzępki...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 4438

się to przez konidia. Drożdże: Są to organizmy jednokomórkowe i nie tworzą grzybni Komórki mają kształt owalny...