Mikrobiologia egzamin - budowa ścian komórkowych bakterii
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Mikrobiologia żywności
w przemysle mleczarskim i przy produkcji kiszonek, powoduje rozkład kwasu mlekowego (odkwaszanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
w przemysle mleczarskim i przy produkcji kiszonek, powoduje rozkład kwasu mlekowego (odkwaszanie...
wysokoplenną i ma szerokie zastosowanie: Pasza - w postaci ziarna lub kiszonek dla bydła, trzody chlewnej...
oraz urządzeń do właściwego magazynowania nawozów organicznych i kiszonek. Przygotowywany projekt ustawy...
oraz urządzeń do właściwego magazynowania nawozów organicznych i kiszonek. Przygotowywany projekt ustawy...
, marynat, kiszonek, konserw, alkoholu, stosowane w lecznictwie, przem. perfumeryjnym. Są to: kminek, kmin...
utrwalane termicznie. Kiszonki Produkty kiszone (ogórki, kapusta) zawdzięczają swą trwałość obecności kwasu...
. Marynato-kiszonki . Kwas w tych marynatach pochodzi częściowo z przeprowadzonej fermentacji mlekowej...
z kiszonych surowców, tzw. marynaty - kiszonki. Kwas pochodzi częściowo z przeprowadzonej fermentacji mlekowej...
artykułów spożywczych Magazyn ziemniaków i warzyw okopowych, Magazyn kiszonek, Magazyn warzyw liściastych...
, także roślin dostarczających pasz objętościowych (lucerna, koniczyna, kiszonki) oraz treściwych, opartych...