Kiszonka - strona 10

Choroby wątroby

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1652

) - podaż włókna surowego w ilości 18-20% s.m. (dobre siano, kiszonka z suszu) Stopniowa zmiana rodzaju...

Schorzenia trawieńca

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1631

odpowiedniej diety (dobre siano, zaprzestanie skarmiania paszami treściwymi i kiszonkami), -podanie...

Pierwiastek Ca-wapń

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1547

pasza (zielonka czy kiszonka) zawiera raczej mało K. Zaleganie okołoporodowe (Downer Syndrom) Zespół...

Rośliny oleiste

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2555

), do produkcji tłuszczu spożywczego, łodygi i liście (kiszonka) jako pasza dla zwierząt wymagania : dobre gleby...

Techniki remediacji gleb

  • Politechnika Gdańska
  • Techniki odnowy środowiska
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1645

(ziarno + słoma) 900 15 32 buraki cukrowe 800 40 120 ziemniak – bulwy 500 2 25 kukurydza na kiszonkę (cz...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2723
Wyświetleń: 3689

lub przy kiszonkach. Fermentacja zachodzi wg wzoru Substrat ( np. glukoza w mleku, laktoza w roślinach)> kwas mlekowy...