Procesy fermentacyjne - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Mikrobiologia przemysłowa
fermentacji (kiszonki) Fermentacje mięsa (salami, marynaty) Napoje mleczne fermentowane Kultury starterowe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
fermentacji (kiszonki) Fermentacje mięsa (salami, marynaty) Napoje mleczne fermentowane Kultury starterowe...
utrwalane termicznie. Kiszonki Produkty kiszone (ogórki, kapusta) zawdzięczają swą trwałość obecności kwasu...
, przygotowywaniu niektórych przetworów mięsnych, produkcji kiszonek paszowych, otrzymywaniu czystego kwasu...
) - podaż włókna surowego w ilości 18-20% s.m. (dobre siano, kiszonka z suszu) Stopniowa zmiana rodzaju...
odpowiedniej diety (dobre siano, zaprzestanie skarmiania paszami treściwymi i kiszonkami), -podanie...
pasza (zielonka czy kiszonka) zawiera raczej mało K. Zaleganie okołoporodowe (Downer Syndrom) Zespół...
), do produkcji tłuszczu spożywczego, łodygi i liście (kiszonka) jako pasza dla zwierząt wymagania : dobre gleby...
, marynat, kiszonek, konserw, alkoholu, stosowane w lecznictwie, przem. perfumeryjnym. Są to: kminek, kmin...
(ziarno + słoma) 900 15 32 buraki cukrowe 800 40 120 ziemniak – bulwy 500 2 25 kukurydza na kiszonkę (cz...
lub przy kiszonkach. Fermentacja zachodzi wg wzoru Substrat ( np. glukoza w mleku, laktoza w roślinach)> kwas mlekowy...