Kiszonka - strona 12

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Ryszard Pado
  • Mikrobiologia
Pobrań: 553
Wyświetleń: 6412

spożywczym (mleczarskim, gorzelniczym, produkcja kiszonek) bakterie symbiotyczne żyjące w przewodzie...

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 3675

zamknietych Pasteryzacja lub sterylizacja Kompoty soki kiszonki pH

Biochemiczne mechanizmy adaptacji organizmów żywych - Ewolucja

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. Maria Filek
  • Biologia
Pobrań: 308
Wyświetleń: 4480

dr hab. Marię Filek dla studentów IV roku (I roku SUM) biologii Uniwersytetu Pedagogicznego. 21-stronicowa notatka zawiera pięć wykładów obejmujących następującą tematykę: 1. Ewolucja a adaptacja do warunków środowiska (biochemiczna teoria ewolucji, mechanizmy ewolucji, adaptacja, aklimatyzacja)...

Toksykologia - Zagadnienia

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1246

Sub. dodawane celowo do żywności podlegają regulacji prawnej: Ustawa o Warunkach Zdrowotnych żywności i żywienia. Co tam jest: -definicje środka spożywczego, używki -definicje dozwolonych sub. dodatkowych -delegacja do Ministra Zdrowia, czyli co powinien zrobić. A powinien określić dozwolone s...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2506

(sery żółte, sery pleśniowe, wino czerwone, kiszonki) lub w produktach szczególnie podatnych na procesy...

Konstytucja Szwajcarii

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr hab. Jarosław Szymanek
  • Współczesne systemy ustrojowe
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1239

Konstytucja Szwajcarii Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1361 z 18 kwietnia 1999 r. [_1_] Spis treści: Preambuła Tytuł I (art.1-6) Postanowienia ogólne Tytuł II (art.7-41) Prawa podstawowe, prawa obywatelskie i cele socjalne Tytuł III (art.44-135) Federacja, kantony i gminy Tytuł IV (art....