Kiełki - strona 4

note /search

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

), inne są umiarkowanie bogate w tłuszcze (10% kiełki pszenicy, 20% nasiona soji) a inne bardzo bogate (44% orzeszki...

Grzyby strzępkowe- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 3220

ściany komórkowej - wyłonienie się kiełka rostowego, jego wydłużanie i rozgałęzianie rozwój grzybni...

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

- usunięcie resztek miąższu owocu i zniszczenie kiełków, zmiana barwy (brąz) i utrata cierpkiego smaku...

Związki organiczne i metabolizm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1449

i kiełkach pszenicy. K (fitochinon) wpływa na krzepnięcie krwi. Jej deficyt powoduje krwawienia i opóźnione...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1337

- roztwór sacharozy z dodatkiem kiełków lub ekstraktu drożdżowego, L. delbrueckii Kwas mlekowy występuje w 3...