Kiełki - strona 5

note /search

Witaminy

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 4221

są wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka...

Formy ekologiczne organizmów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1092

na czynności życiowe organizmów - kiełki ziemniaków trzymanych w piwnicy oświetlamy bardzo silnym światłem...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

/ Witamina E - tokoferol Źródła witaminy E: Produkty roślinne: kiełki pszenicy, ziarna zbóż, sałata, szpinak...

Chemia, pytania i odp

  • Uniwersytet Warszawski
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1232

można znaleźć szczególnie dużą zawartość Mg, Ca, Zn, Se, Na, K Se - ryby, brokuły, kiełki, pomidory Na - sól...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

w tłuszczach, szczególnie witaminy E, są oleje roślinne, kiełki pszenicy i soi, orzechy oraz ryby morskie...

Trzoda chlewna

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2177

. Dlatego podaje się je prosiętom w wieku 2-3 dni np.”feroteks”. Powinno się także przycinać kiełki, ogonki...

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 511
Wyświetleń: 4704

0,8 Ryż 0,2 Chleb pszenny 0,4 Chleb żytni 0,7 Kiełki pszenicy 10-26 Warzywa 0,1-2,5 Owoce 0,2-1,3...