Kiełki - strona 3

note /search

Składniki jęczmienia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 49
Wyświetleń: 812

znajduje się zaczątek kiełka liściowego, z którego wyrasta kiełek korzeniowy Do głównych składników...

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2331

, bo ma inwertazę.   Etapy: rozcieńczanie melasy, aby zawartość węglowodanów była 10% uzupełnienie kiełkami...

Plazmoliza i deplazmoliza - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 2023
Wyświetleń: 14833

może być siła z jaką młody korzeń lub kiełek przebija się przez glebę. -Stężenie osmotyczne soku komórkowego...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

czynnie w czasie kiełkowania ziarna. w skutek jej działania silnie spada lepkość kiełków skrobiowych...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1246

chemicznej. Długość kiełka powinna mieć ¾ długości ziarniaka. Suszenie - proces ten polega na suszeniu...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

kiełków słodu. Rozdrobnienie słodu w gniotownikach - zniszczenie struktury komórkowej ziarna i uwolnienie...