Jogurt - strona 4

note /search

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1001

, cukierków, lodów, jogurtów) oleożywica olej palmowy likopen szafran Formy barwników: roztwory lub zawiesiny...

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2870

bułgarska występująca w jogurcie, Lactobacillus viridescens - powoduje zielenienie mięsa peklowanego...

Miażdżyca - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 105
Wyświetleń: 728

porcje Cukier (50 g) lub deser (np. 1 ciastko) Orzechy niesolone 30 g 2-3 porcje Mleko, jogurt - 1...

Indeks glikemiczny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 406

), -marchew świeża (IG 33), -mleko (IG 37), -jogurt (IG 47) Produkty o wysokim IG (powyżej 70) to: -ziemniaki...

Pektyny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1694

%, wymagana obecność jonów wapniowych (dżemy, galaretki niskosłodzone, stabilizacja jogurtów, soków owocowych...