Jogurt - strona 4

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 826

, cukierków, lodów, jogurtów) oleożywica olej palmowy likopen szafran Formy barwników: roztwory lub zawiesiny...

Wykład - hierarchia produktów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Agnieszka Baruk
  • Podstawy Marketingu
Pobrań: 42
Wyświetleń: 511

, jogurty pitne) * typ produktów, czyli grupa produktów w ramach danej linii produktów o określonej postaci...

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 2121

bułgarska występująca w jogurcie, Lactobacillus viridescens - powoduje zielenienie mięsa peklowanego...

Miażdżyca - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 84
Wyświetleń: 658

porcje Cukier (50 g) lub deser (np. 1 ciastko) Orzechy niesolone 30 g 2-3 porcje Mleko, jogurt - 1...

Indeks glikemiczny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 406

), -marchew świeża (IG 33), -mleko (IG 37), -jogurt (IG 47) Produkty o wysokim IG (powyżej 70) to: -ziemniaki...

Żywienie w zaparaciu nawykowym - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 322

i warzywne, - zsiadłe mleko, - jogurt, - kefir, - wody mineralne. - namoczone suszone śliwki - tłuszcz podany...

Pektyny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1526

%, wymagana obecność jonów wapniowych (dżemy, galaretki niskosłodzone, stabilizacja jogurtów, soków owocowych...