Jogurt - strona 3

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1918

, w których podczas technologicznych procesów ich wytwarzania cukier został rozłożony (jogurt, kefir). Pół litra mleka zawiera około 15...

INDEKS GLIKEMICZNY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 924

), -marchew świeża (IG 33), -mleko (IG 37), -jogurt (IG 47) Produkty o wysokim IG (powyżej 70) to: -ziemniaki...

ŻYWIENIE W ZAPARCIU NAWYKOWYM

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 385

i warzywne, - zsiadłe mleko, - jogurt, - kefir, - wody mineralne. - namoczone suszone śliwki - tłuszcz podany...

Test persofinikacji - zadania

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Maria Wiśniewska
  • Opakowania w marketingu
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1764

tego samego typu, dwa jogurty, np. truskawkowe, dwie czekolady - np. mleczne; Proszę stworzyć możliwie...