Jogurt - strona 2

Substancje zagęszczające, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 868

-ksantan -CMC -modyfikowana skrobia -karagen -pektyny Zastosowanie: -galaretki, dżemy, napoje -jogurty...

PIECZYWO - BREADS: słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 0
Wyświetleń: 882

(chleba, ciasta) container of yoghurt opakowanie jogurtu packet of biscuits paczka herbatników baker's...

ŻYWIENIE W CHOROBACH JELITA CIENKIEGO

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 616

mleczne takie jak: jogurty, kefiry, świeży twarożek, - jajka na miękko, - źródłem tłuszczy powinny...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 889

- dobrze w wodzie, źle w oleju ADI - 5 mg/kg zastosowanie - wyroby piekarskie i cukiernicze, jogurty, desery mleczne...

Egzamin z technologii żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 357
Wyświetleń: 959

przy udziale fermentacji - jogurt, wino. 10.Podaj przykład jednej substancji zaliczanej do fuzli - alkohol...

Mleko i jego przetwory - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 56
Wyświetleń: 700

śmietany dodawaj zsiadłe mleko, kefir lub jogurt naturalny. Ograniczaj spożycie serów żółtych, pleśniowych...