Jełczenie tłuszczów biochemia - strona 4

note /search

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3332

może świadczyć o procesach hydrolizy (jełczenia) tłuszczu, np. przy zbyt długim przechowywaniu. Wykonanie...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

rozwojowych danego gatunku. Mleko zawiera białka, cukry, tłuszcze, witaminy i sole mineralne. Najpowszechniej...

Podstawy Biochemi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 700
Wyświetleń: 2730

Biochemia- nauka dotycząca chemicznych podstaw życia. Zajmuje się: chemicznymi składnikami żywych...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

przestrzenie → jełczenie tłuszczów Metody zapobiegania ususzce: -stosowanie właściwych parametrów...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

– drobnoustroje rozkładające tłuszcze tworzą lipazy, za pomocą których hydrolizują je do gliceryny i kwasów...