Jełczenie smalcu - strona 8

note /search

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2814

umieszczonych na drobnych kostkach Słonina, pachwina, podgardle - do wytapiania na smalec, dodatek do farszów...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

, śmietana, smalec), cukry (kasze, ziemniaki, makaron), witaminy (cytryna pomarańcze, czarna porzeczka, ryby...