Zamrażanie żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
przestrzenie → jełczenie tłuszczów Metody zapobiegania ususzce: -stosowanie właściwych parametrów...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
przestrzenie → jełczenie tłuszczów Metody zapobiegania ususzce: -stosowanie właściwych parametrów...
tych przemian zachodzą procesy transaminacji (przekazanie grupy aminowej ketokwasów) oraz oksydacyjnej...
) przekształcenie pirogronianu do acetylo-CoA odbywa się na drodze oksydacyjnej dekarboksylacji przy udziale...
i po oksydacyjnej dekarboksylacji do acetylo-CoA zostaje utleniony do CO2 w cyklu kw. cytrynowego. Powstałe...
, świeżość produktu, np. zapach psującego sie mięsa, występowanie obcych zapachów, np. jełczenie oleju...
wprost na zw organ, prod:en w ATP, zw organ bardziej otlen i zred niż subst Fosforylacja oksydacyjna...
konwersja energii świetlnej na chemiczną ATP. Fosforylacja oksydacyjna - zachodzi u wszystkich organizmów...
. zostanie opisana przy okazji omawiania gammakarboksylacji oksydacyjnej niektórych białek...
* zachodzi w matrix mitochondrium * polega na oksydacyjnej dekarboksylacji pirogronianu * podczas reakcji...
* zachodzi w matrix mitochondrium * polega na oksydacyjnej dekarboksylacji pirogronianu * podczas reakcji...