Witamina D
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Dietetyka
). Bogate w witaminę D i prowitaminy są tłuszcze (tran, żółtko jaj, tłuszcz mleka, masło). Wyróżniamy szereg...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
). Bogate w witaminę D i prowitaminy są tłuszcze (tran, żółtko jaj, tłuszcz mleka, masło). Wyróżniamy szereg...
niebieska, zielona, brunatna, świecenie (Pseudomonas), rozwój bakterii w szpiku, jełczenie tłuszczu pH 7-7,5...
przestrzenie → jełczenie tłuszczów Metody zapobiegania ususzce: -stosowanie właściwych parametrów...
, świeżość produktu, np. zapach psującego sie mięsa, występowanie obcych zapachów, np. jełczenie oleju...
(do 10g laktozy/dobę), najlepiej śmietanę - Dużo tłuszczu (masło, smalec, słonina, oleje, dobre margaryny...
SENSORYCZNEJ WOLNYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH KWASY TŁUSZCZOWE PRÓG WYKRYWALNOŚCI (mg/kg) śmietana masło tłuszcz...
i jego pochodnych), podroby, tuńczyk, węgorz, jaja, masło, wzbogacone margaryny, sery dojrzewające - produkty...
Based Costing ABC i tradycyjną 2007 ogółem Mleko Ser Masło A Masło B produkcja [kg] 300 000 203 000 50...
substytucyjne - to takie, które mogą być wzajemnie zastępowane w zaspokajaniu potrzeb, np. popyt na masło zależy...
które mają podobne lub identyczne funkcje np. jak masło i margaryna Dobra komplementarne - dobra...